perjantai 19. syyskuuta 2014

Leipivaaran lammastilan ensimmäinen syksy

Leipivaaran lammastila on nyt ollut puoli vuotta toiminnassa. Alkuun kuului tietenkin paperihommia ja muita taustatöitä, mutta itse asiaan päästiin huhtikuussa, kun ensimmäiset lampaat tuli tilalle. Huhtikuun lopussa tilallemme muutti tammi-helmikuussa 2014 syntyneet uuhikaritsat. Saimme kertaheitolla väriä elämään, sillä nämä tytöt ovat mustia ja ruskeita sekä yksi vaalea ja harmaa. Mukana on myös harvinaisempi musta mäyrä, jonka pää näkyy kuvassa porukan keskellä.


Tytöt kotiutuivat hyvin ja saivat toukokuussa lisää kavereita. Nämä vuosikkaat ovat perinteisempiä valkoisia suomenlampaita.


Kesäkuussa kirjava lauma taas täydentyi. Nämä rouvat olivat toukokuun pässillä, joten näiltä odottelemme karitsoja lokakuulla. Kesällä tuli myös kolme ei-kantavaa vuosikasta uuhta sekä pässi.

Vielä ei porukka ole täynnä vaan syksyn aikana tulee vielä lisää uuhikaritsoja sekä toinen pässi. Ja lokakuussa syntyy meidän tilan ensimmäiset karitsat. Sitä odotan jo kovasti!

2 kommenttia:

  1. Ensi kuussa siis pääsee ihailemaan pikkuisia karitsoja :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti! :) Osa on selvästi pieniin päin, mutta osalla on pienempi massu, joten jännätään, tuleeko kaikilta karitsoita.

    VastaaPoista