torstai 25. syyskuuta 2014

Lampola

Lampolamme (eli se bäätalo ;) ) on 90-luvulla rakennettu pihatto. Sen alkuperäiset asukkaat olivat emolehmiä, mutta pihatto on ollut tyhjillään jo useamman vuoden. Pihattoon on tehty remonttia, jotta se soveltuu paremmin lampaille. Ruokintapöytää on korotettu ja lattia on valettu uudelleen. Pihattoon on rakennettu myös pieni lämmin toimistotila, jotta vesiputket eivät jäädy. Ja siellä voi karitsointiaikana tarvittaessa yöpyäkin. :)

Vielä puuttuu vesiputket juomakuppeihin, sähkötöitä pitää tehdä ja karsinoiden väliaidat laittaa paikoilleen. Sähkövalojen puuttumisen takia kuvat ovat vähän hämäriä.
Näkymä karsinasta. Juomakuppien jalustat ovat paikoillaan.

Näkymä ruokintapöydältä.

Lampailla ei vielä näytä olevan kiire lampolaan. Vaikka tänään satoi ensilumi (tai -räntä) niin kaikki touhusivat normaalisti pihalla. Lampaat pääsevät suojaan halutessaan, mutta katokseen ei ole ollut tunkua.

Nuoriso syömässä

Kantavat ovat erityistarkkailussa. Jos tilanne vaatii, järjestämme lampolaan tilan emolle ja karitsoille, vaikka remontti ei olisi täysin valmis. Mutta näyttäisi siltä, että lampaat pääsevät sisälle jo ennen karitsointien laskettua alkamista.
Nuoriso ei ole moksiskaan räntäsateesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti