tiistai 3. helmikuuta 2015

Aika rientää

Viimeisimmästä blogikirjoituksesta on jo vierähtänyt pitkä tovi. Pahoittelut, kun en ole ehtinyt kirjoitella kuulumisia!

Marraskuussa meille tuli uusi perheenjäsen ja työntekijä eli border collien pentu Armas. Armas on kasvattajansa antama nimi. Meistä se sopi sille niin hyvin, ettei keksitty toista nimeä. Armas on alusta asti saanut olla mukana lampolassa, joten nyt se on siellä jo kuin kotonaan. Joka kerta käy tervehtimässä lampaita. Kovasti on jo paimennuselkeitä pojalla. :)

Armas työpaikalla
Pässit olivat töissä uuhien seassa marraskuun alusta joulukuun puoleen väliin. Rakkauden hedelmiä odotellaan saapuvaksi huhtikuussa. Merkkejä uuhien raskauksista on jo näkyvissä, joten karitsoja on varmasti luvassa!
Pässit keräävät voimia kevään astutusaikaa varten.
Tällekin vuodelle on jo ehtinyt tulla karitsoja. Neljä uuhta kasvattelee neljää uuhikaritsaa ja kahta pässikaritsaa.
Belinda imettämässä
Tänään kävi lammasneuvoja arvostelemassa syksyn karitsat. 4 kk ikäisten rakenne arvostellaan ja selkälihaksen sekä rasvakerroksen paksuus mitataan. Meidän karitsat olivat O ja O- luokkaa, eli kohtalaisia, mikä on normaali arvostelu suomenlampaalle. Selkälihakset olivat kohtuullisia ja rasvakerros ohut, joten uskon karitsojen saavan ihan hyvät indeksit. Indeksien avulla voidaan valita parhaat yksilöt jatkamaan sukua. Ensi viikolla pitäisi nähdä, millaisia karitsoja meidän ensimmäiset ovat indeksien valossa. :)
Oikealla oleva Ava on yksi tänään arvostelluista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti